DETAILS

Opdrachtgever

Floriade 2012 Regio Venlo B.V.

Start

November 2010

Afgerond

Oktober 2012

Taken

Conceptontwikkeling, Projectmanagement, Organisatie

PROJECT

THE WILLOWMAN – WILL BECKERS

Image_The Willowman

Ver afgezonderd van de bewoonde wereld hebben de overgrootouders van The Willowman ooit van takken, twijgen, bladeren een eerste woning gebouwd op het huidige Floriadepark. Dit is generaties later uitgegroeid tot een dorp vol met prachtige natuurlijke sculpturen, nesten en boomhutten waar The Willowman samen met zijn dieren leeft, volledig opgegaan in de natuur. The Willowman is een project dat kunst en educatie op unieke wijze combineert. Aan de hand van workshops en professionele begeleiding werken kinderen in het bos met wilgen aan sculpturen waarbij ze de fantasie de vrije loop kunnen laten gaan. Het doel is om kinderen een gevoel van betrokkenheid met de natuur mee te geven. Cultuurbedrijf integreert het project in het Floriadeprogramma en zorgt voor de productie van het geheel. Uitvoering: Loek Sijbers, Hester Zuidema

Share Share Share Share
PROJECT
Share Share Share Share
BLOG
17 10 2011 PROCESS

VISIE CULTUURPROGRAMMA FLORIADE 2012

Image_Floriade Straattheater

1. Het cultuurprogramma toont Limburg in de Wereld en de Wereld in Limburg. Het laadt het agro- en foodpotentieel van Noord-Limburg niet alleen economisch, maar ook sociaal-cultureel.

2. Het cultuurprogramma biedt de bezoeker een beleving die inspireert tot een ander gedrag dat bijdraagt aan het herstel van de kringlopen. Aan een hernieuwde relatie tussen mens en natuur.

Lees meer over het concept via deze link naar het pdf-bestand: ConceptCultuurprogramma_Floriade

Share Share Share Share