DETAILS

Opdrachtgever

Floriade 2012 Regio Venlo B.V.

Start

November 2010

Afgerond

Oktober 2012

Taken

Conceptontwikkeling, Projectmanagement, Organisatie

PROJECT

DUTCH BICYCLE STAGE

Image_Dutch Bicycle Stage

Er zijn vele statistieken en theorieën, maar hoe de bezoekers van Floriade 2012 zich zullen gedragen op het park, blijkt pas na de opening van het park. Cultuurbedrijf wil haar muziekgezelschappen daarom flexibel in het park kunnen inzetten, zodat de muziek de bezoekers opzoekt, en niet andersom. Hiervoor ontwikkelt Cultuurbedrijf, samen met Mothership en 2012Architecten, een uniek podium: The Dutch Bicycle Stage. Het podium bestaat volledig uit gerecyclede materialen, waaronder fietsonderdelen. Het podium wordt in zijn geheel of in delen als koets rond het park gereden, waarvan de paarden vervangen zijn door fietsen. Uitvoering: Loek Sijbers en Hester Zuidema

Share Share Share Share
PROJECT
Share Share Share Share
BLOG
17 10 2011 PROCESS

VISIE CULTUURPROGRAMMA FLORIADE 2012

Image_Floriade Straattheater

1. Het cultuurprogramma toont Limburg in de Wereld en de Wereld in Limburg. Het laadt het agro- en foodpotentieel van Noord-Limburg niet alleen economisch, maar ook sociaal-cultureel.

2. Het cultuurprogramma biedt de bezoeker een beleving die inspireert tot een ander gedrag dat bijdraagt aan het herstel van de kringlopen. Aan een hernieuwde relatie tussen mens en natuur.

Lees meer over het concept via deze link naar het pdf-bestand: ConceptCultuurprogramma_Floriade

Share Share Share Share